top of page

Hot girl summer: wat is dat?

Bijgewerkt op: 1 mrt.


Het was in de zomer een fenomeen. De zogenoemde "hot girl summer" lijsten. Deze lijsten met seksueel getinte opdrachten gaan voornamelijk rond bij minderjarige meisjes. Alhoewel ze niet altijd slecht bedoeld zijn, kunnen ze wel leiden tot grensoverschrijdend gedrag.Wat is “Hot Girl Summer”?

Op de afbeelding is te zien hoe een hot girl summer lijst eruit kan zien. Aan de linkerkant staat het aantal punten, aan de rechterkant staat de handeling die je moet doen.

Met deze Hot Girl Summer lijsten kunnen jongeren punten verdienen door een opdracht van de lijst uit te voeren. Veel van deze opdrachten zijn seksueel getint. Hoe verder een opdracht gaat, hoe meer punten je ermee scoort. Deze opdrachten lopen uiteen van iemand zoenen tot ontmaagd worden of een trio houden.


Maar experimenteren is toch oké?

Laten we eerst even voorop stellen dat seks vooral leuk moet zijn en seksueel experimenteren als jongere niet per se iets “slechts” is. Als je er klaar voor bent en behoefte hebt aan een zomer vol seksueel avontuur is die keuze natuurlijk helemaal valide. Máár dit moet dan wel volledig uit eigen wil komen en niet uit groepsdruk of om punten te scoren.
Wat zijn de gevolgen van “Hot Girl Summer” lijsten?

De lijsten zetten nu veel jonge meiden aan tot dingen die ze anders niet zouden doen. Doordat er een puntensysteem aan gekoppeld is, ontstaat er veel groepsdruk om zo veel mogelijk punten te behalen. Hierdoor ontstaat er een giftige sfeer, waarin gepusht wordt om steeds verder te gaan. In een jongeren cultuur waarbij erbij willen horen voor velen ontzettend belangrijk is, zijn dit soort lijsten dus gevaarlijk. Seks zou uit eigen wil moeten komen en is niet iets wat minderjarigen zouden moeten haasten om erbij te kunnen horen.


Wat ik je nog even mee wil geven

Ik denk dat we af moeten stappen van het idee dat seks iets slechts is en dat het een onderwerp is waar je vooral niet over moet praten. Dat het gesprek over seks nu bij jongeren geopend wordt en niet als fout bestempeld wordt is mooi, maar dit is niet de manier. Van seks als taboe, naar seks voor punten, waarom gelijk zo extreem?

Laten we elkaar eens de ruimte en de rust geven om alles op onze eigen tijd te doen en ontdekken. Als je wat langer de tijd nodig hebt of misschien wel nooit de behoefte gaat voelen is dat ook helemaal oké! Laat je niet gek maken door anderen doe alleen wat voor jou goed voelt.

Heb je het gevoel dat iemand die jij kent gepusht wordt? Laat ze dan weten dat je er voor ze bent en ze accepteert zoals ze zijn. Open het gesprek en laat ze weten dat ze er niet alleen voor staan.


Ps. Als je toegeeft onder groepsdruk, voel je vooral niet schuldig. Je grenzen aangeven wanneer er veel druk op je staat is ook moeilijk. Weet dat je bij ons altijd terecht kunt zonder oordeel, wat er ook is gebeurd.


Bronnen

40 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page