top of page

Wij zijn SafeHaven, jouw veilige haven

Lees meer over ons, onze visie, missie
en kernwaarden

Over ons

SafeHaven is opgericht door Isabelle Bakker, Rona Boezelijn, Inge Donkers, Frederique Hamelink, Marit van der Elsen, Evy van Ommen, Elize Wolff en Julia Raaijmakers, in het voorjaar van 2021. 
8 verschillende jonge mensen met één duidelijke visie: laagdrempelige hulp bieden voor lotgenoten van seksueel grensoverschrijdend gedrag en dit onderwerp meer bespreekbaar maken. 
Met dit idee is SafeHaven begonnen als een online platform, een community. 
Al snel gingen we groeien. We kregen ideeën voor nieuwe projecten en samenwerkingen en merkten dat er meer aandacht kwam voor ons werk. Toen zijn we gaan uitbreiden. Inmiddels draaien we verschillende projecten, zijn er tientallen ambassadeurs aangesloten bij SafeHaven en hebben we zelfs een Award gewonnen voor Grensverleggers van het jaar!

Weten wie er in ons team zitten? Bekijk hier onze teamleden.

Op de foto staan 8 meiden in wit en lichtblauwe kleding. Zij zijn de oprichters van SafeHaven.

Wij zijn jouw veilige haven. Wie je ook bent, wat je ook hebt meegemaakt, hoe je daar ook mee om wilt gaan.

Onze missie

Het creëren van bewustwording en gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het voorkomen en bestrijden van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Dat is onze missie. 
Op deze manier willen we slachtoffers, lotgenoten en gemarginaliseerde groepen in de samenleving op een laagdrempelige manier ondersteunen. 
Daarnaast geven we terug aan de maatschappij. 
Wij zien het voorkomen en bestrijden van seksueel grensoverschrijdend gedrag als een gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat betekent dat we er voor iedereen zijn, en alles bespreekbaar maken.


 

Onze visie

Wij zijn jouw veilige haven. Wie je ook bent, wat je ook hebt meegemaakt, hoe je daar ook mee om wilt gaan.
Wij zijn er voor iedereen. 


We leven in een wereld waar seksueel grensoverschrijdend gedrag de norm lijkt te zijn. Het wordt genormaliseerd en weggelachen alsof het niets is. Hier verzetten wij ons tegen. 
Welke vorm dan ook van seksueel grensoverschrijdend gedrag is niet normaal en onacceptabel.

 

bottom of page