top of page
Image by Fuu J
 • Biedt SafeHaven professionele hulp?
  SafeHaven kan en mag geen professionele hulp bieden aan slachtoffers of omstanders. Hoe graag wij ook iedereen zouden willen helpen, onze mensen zijn hier niet voor opgeleid. De missie van SafeHaven is het aanbieden van laagdrempelige informatie en handvaten om het eigen proces in gang te zetten en bewustwording te creëren. Heb je echt professionele hulp nodig van een hulpverlener? Kijk dan eens op onze pagina 'Goed op weg' waar we een overzicht hebben gemaakt van de hulporganisaties die jou verder kunnen helpen.
 • Wat is SafeHaven precies?
  SafeHaven is een organisatie die zich inzet voor bewustwording en en gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het voorkomen en bestrijden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. We bieden laagdrempelige hulp op afstand door het verstrekken van informatie over dit thema en het delen van ervaringsverhalen uit onze community. Daarnaast draaien we projecten die bijdragen aan het voorkomen en bestrijden van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
 • Kan ik mijn verhaal delen met SafeHaven?
  Ja dit kan! Graag zelfs. Wij geloven erin dat hoe meer mensen hun verhaal delen, hoe meer mensen we samen kunnen helpen in hun verwerkingsproces. Deel jouw eigen verhaal hier!
 • Is SafeHaven veilig?
  Wij hechten veel waarde aan jouw privacy. Veiligheid is een van onze kernwaarden, dus het zou gek zijn als dit niet uiterst belangrijk vinden. Meer details hierover lees je in ons privacybeleid.
 • Ik wil graag iets betekenen voor jullie, kan dat?
  Wij krijgen vaak vragen of jullie iets voor ons kunnen betekenen en dat vinden wij super mooi! Je kunt je op verschillende manieren inzetten voor SafeHaven. Eenmalig, door bijvoorbeeld het schrijven van een blog of artikel of het delen van een ervaringsverhaal, of langdurig door het invullen van een vrijwilligersfunctie. Kijk op onze pagina 'meedoen' wat jij kunt doen om het verschil te maken!
 • Waarom een community?
  In de community kan je andere lotgenoten vragen stellen, inspiratie delen, elkaar ontmoeten en je zorgen delen. Een community geeft een groepsgevoel, het besef dat je niet alleen bent. En dat ben je ook niet! Sluit je bij ons aan, je hoeft het niet alleen te doen!
 • Waarom moet ik me aanmelden?
  We vinden het waarborgen van jouw privacy heel belangrijk maar de veiligheid binnen de community ook! Om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste buitenstaanders en bots onze community kunnen verstoren moet je je aanmelden om toegang te krijgen tot de community. Bovendien geeft dit een groepsgevoel. We snappen wel dat het, zeker bij een gevoelig onderwerp als seksueel grensoverschrijdend gedrag, best eng kan zijn om je e-mail adres en naam in te vullen. Gelukkig kun je een anonieme gebruikersnaam kiezen en is je e-mail adres alleen zichtbaar voor SafeHaven.
 • Wat zie ik op de activiteitenfeed?
  Op de activiteitenfeed (de pagina 'activiteit' onder 'community') vind je alle berichten, foto's, vragen, video's etc. van leden van de community. Als je iets wilt weten over een specifiek onderwerp kan je in de activiteitenfeed zoeken op dit onderwerp of je aansluiten bij een groep over dit onderwerp. Op deze activiteitenpagina kun je zelf ook berichten plaatsen. Deze komen dan zowel op je persoonlijke pagina als de activiteitenpagina te staan.
 • Waar zijn groepen voor bedoeld?
  Groepen zijn bedoeld voor communicatie over specifieke onderwerpen. Deze groepen zijn gemaakt om het jou wat makkelijker te maken en om je op welk moment dan ook in jouw eigen verwerkingsproces aan te sluiten bij mensen die zich op hetzelfde punt in dit proces bevinden. Zo hebben we groepen die gaan over aangifte doen en rechtszaken maar ook over intimiteit na misbruik, etc.

FAQ

bottom of page