top of page
Eeen afbeelding waarop enkele mensen staan met hun armen omhoog. Op de afbeelding staat een diversiteit aan personen.

Projecten

SafeHaven werkt aan verschillende projecten met als doel het bespreekbaar maken van seksualiteit en seksueel grensoverschrijdend gedrag om te voorkomen, ondersteunen en maatschappelijke impact te creëren. Hieronder vind je een overzicht van al onze projecten. Meer weten over een van deze projecten? Mail naar info@safe-haven.nl of neem direct contact op met de projectleider van het desbetreffende project.

Een groep van negen mensen die enthousiast wijzen richting een laptop.

Grensverleggers

Tijdens het MDT-programma Grensverleggers werken jongeren samen aan initiatieven die de wereld een stukje mooier maken. Sinds 2022 coachen en begeleiden wij deelnemers vanuit SafeHaven om projecten op te zetten rondom onze missie: het creëren van bewustwording en gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het voorkomen en bestrijden van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

In maart start er weer een nieuwe ronde van Grensverleggers! Wil jij met en namens SafeHaven werken aan onze missie? Geef je dan nu op!

Op de foto staat projectleider Rona. Ze heeft rossig haar en een wit hemdje aan.

Projectleider

Rona Boezelijn

Het logo van het Safehaven project Wavelight. Je ziet streepjes die de zon moete voorstellen en daaronder vogels boven de zee. De achtergrond is roze en de cirkel waarin de illustratie staat is geel. In de gele cirkel staat de titel wavelight. Onderaan de afbeelding staat "Ze vliegt op eigen vleugels"

Wavelight

Wavelight is een project ontstaan vanuit het MDT programma GRENSVERLEGGERS. 
Het is een project gericht op de nazorg en hulpverlening bij grensoverschrijdend gedrag. 
Met verschillende ervaringsverhalen en tools probeert Wavelight hulpverleners en zorg-professionals te informeren en bewust te maken van wat je kunt doen wanneer iemand seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft meegemaakt en hoe je kunt handelen als iemand dit aan jou vertelt.

Op de afbeelding staat Demi, de projectleider van Wavelight. Ze staat voor een houten schutting die deels is bedekt met groene bladeren. Ze heeft blond haar, een zwart jasje aan met daaronder een roze shirt.

Projectleider

Demi Tromp

Let's Talk About...

Let's Talk About is een project ontstaan vanuit het MDT programma GRENSVERLEGGERS. 
Het betreft een kaartenset met vragen over seks, seksualiteit, wensen en grenzen met als doel het bespreekbaar maken van dit thema. 
Het is ontwikkeld met het idee dat praten over seks en seksualiteit ervoor zorgt dat je je eigen wensen en grenzen beter leert kennen en die van een ander leert herkennen. 

Projectleider

Marilène Bakkeren

Op de afbeelding staan voorbeelden van Let's Talk About kaarten met daarop vragen die te maken hebben met relaties en seks.
bottom of page