top of page

Ons werk

SafeHaven werkt aan het creëren van bewustwording en gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het voorkomen en bestrijden van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Dit doen we op tal van verschillende manieren.

Twee handen die elkaar vastpakken met op de achtergrond een helder blauwe lucht.
Een vrouw steekt haar hand uit. De vrouw is onscherp en de hand is duidelijk zichtbaar.

Informatievoorziening

SafeHaven gelooft dat het verspreiden van inspiratie en informatie maatschappelijk bewustzijn creëert. Daarom bieden wij op een laagdrempelige manier informatie over grenzen en wensen, definities, rechten en tools.
Dit doen we om slachtoffers handvaten te geven om hun eigen verwerkingsproces in gang te kunnen zetten, omstanders te informeren over wat zij kunnen doen om seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en te bestrijden en (potentiële) daders bewust te maken van hun eigen handelen. 

Ervaringsverhalen

SafeHaven interviewt en gaat in gesprek met zowel slachtoffers als omstanders van seksueel grensoverschrijdend gedrag om ruimte te geven aan hun verhalen. Sharing = caring. Wij geloven erin dat je met het delen van je verhaal zowel jezelf als anderen in vergelijkbare situaties kunt helpen. Hoe meer er wordt gepraat over dit thema, hoe meer het aan de aandacht komt en zo werken we aan het doorbreken van dit taboe.

Een afbeelding van een vrouw, vanaf haar schouders. Ze schrijft in een notitieboekje met een witte pen. Ze draagt een witte blouse met strepen. Ze draagt een bruine blouse.
Hoe doen we dit?

Sharing = caring

Door het delen van ervaringsverhalen creëren we de ruimte die slachtoffers verdienen en dragen we bij aan het doorbreken van het taboe op praten over seksualiteit en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Een afbeelding van een lichtblauwe zwierende rok. Daaronder zie je de voeten van een vrouw onder de rok vandaan komen. Op een voet staat een onduidelijke tattoo tekst.

Projecten

SafeHaven werkt door middel van verschillende projecten aan het bespreekbaar maken van seksualiteit en seksueel grensoverschrijdend gedrag om te voorkomen, ondersteunen en maatschappelijke impact te creëren. 
 

Community-building

SafeHaven gelooft erin dat slachtoffers en omstanders een netwerk nodig hebben om te herstellen, te helen en weer op een positieve manier te genieten van seks en seksualiteit. 
Daarom hebben wij de SafeHaven community opgericht; een online plek waar zij terecht kunnen met hun verhaal. 
 

Een strand. Je ziet zeewater naar het strand toekomen en daaronder in het zand geschreven staat: yes you can.
bottom of page