top of page

Ook 1 op 5 mannen slachtoffer van seksueel geweld: “Het zijn niet alleen jonge meisjes die verkracht worden”

Een onderzoek van onze zuiderburen onthult zorgwekkende cijfers: 1 op de 5 Belgische mannen krijgt ooit te maken met seksueel geweld. Onderzoeker Ines Keygnaert (UGent) pleit voor meer bewustwording en kennis over seksueel geweld bij mannen. “We moeten af van de mythe dat de slachtoffers alleen jonge meisjes zijn,” zegt ze.

Ook 1 op 5 mannen slachtoffer van seksueel geweld: “Het zijn niet alleen jonge meisjes die verkracht worden”

Via Nieuwsblad

Een onderzoek van onze zuiderburen onthult zorgwekkende cijfers: 1 op de 5 Belgische mannen krijgt ooit te maken met seksueel geweld. Onderzoeker Ines Keygnaert (UGent) pleit voor meer bewustwording en kennis over seksueel geweld bij mannen. “We moeten af van de mythe dat de slachtoffers alleen jonge meisjes zijn,” zegt ze.


Dat er zo weinig bekend is over deze groep slachtoffers is niet heel gek. Nog steeds heerst er een groot taboe op seksueel grensoverschrijdend gedrag bij mannen. Veel mannen durven niet toe te geven dat ze iets hebben meegemaakt omdat ze dan als ‘minder mannelijk’ gezien zouden worden. 

Met Safe Haven willen we het taboe op seksueel grensoverschrijdend gedrag bij mannen doorbreken. Bij ons is iedereen welkom. Wil jij jouw verhaal delen? Dat kan hier (ook anoniem)!


Lees het hele artikel van Nieuwsblad 

bottom of page