top of page

Meer ruimte en privacy na seksueel geweld

In Nederland kunnen slachtoffers van seksueel geweld terecht op 16 locaties voor de juiste zorg. De vernieuwde CSG locatie in het UMC Utrecht is één van deze locaties.

Meer ruimte en privacy na seksueel geweld

Het CSG Utrecht heeft een nieuwe locatie vlakbij de Spoedeisende hulp in het UMC. Op deze manier kunnen slachtoffers van seksueel geweld beter worden geholpen.


Psycholoog Ingeborg Stratenus van het UMC Utrecht, die het Centrum Seksueel Geweld Utrecht coördineert, vertelt hierover: 

'Het is ons er alles aan gelegen om het slachtoffer zoveel mogelijk veilig te laten voelen. Na een traumatische ervaring kampt een slachtoffer met veel stressreacties. Erg belangrijk om dan een ruimte te kunnen bieden waarin iemand zich bevindt in een kalmerende omgeving met zo min mogelijk prikkels.'


Bij het inrichten van de nieuwe ruimtes is daar rekening mee gehouden. Er zijn twee kamers met een huiskamersfeer, die bedoeld zijn om rust te creëren. Er is meer privacy dan voorheen en ook is er een douche beschikbaar.


Over het CSG

Het CSG is 24/7 bereikbaar via het landelijke nummer 0800 - 0188 of via de chat. Iedereen die te maken heeft gehad met seksueel geweld, online of offline, kan veilig en anoniem contact zoeken met het CSG. 


Het CSG-team zorgt ervoor dat er artsen, verpleegkundigen, psychologen, politie of andere hulpverleners worden ingeschakeld om een slachtoffer de zorg te bieden die hij of zij nodig heeft en wenst.


Lees hier meer over CSG Utrecht. 

bottom of page